Αντί προλόγου

by Augustinos

Σε καλωσορίζω θερμά και σε ευχαριστώ για την επίσκεψή σου στο προσωπικό μου blog.

Ο κορωνοϊός όσο και να μας φόβιζε και αν μας φοβίζει, όσο και αν μας άλλαξε τις συνήθεις, μας έκανε ένα μεγάλο δώρο. Μας έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθούμε και να δουλέψουμε λίγο περισσότερο με τον εαυτό μας.

Προσωπικά, ένα προϊόν αυτής της ευκαιρίας είναι και η δημιουργία του παρόντος blog, που δημιουργήθηκε για να αποτελέσει ένα προσωπικό χώρο έκφρασης και επικοινωνίας, μέσω του οποίου θα προσπαθήσω να μοιραστώ μαζί σου ενδιαφέροντα θέματα, ανησυχίες και προβληματισμούς.

Οι δυσκολίες έρχονται όχι για να μας καταστρέψουν, αλλά για να μας θυμίσουν από τι είμαστε φτιαγμένοι και πόση δύναμη κρύβουμε μέσα μας. Εξάλλου όπως λέει και μια αγαπημένη αφρικάνικη παροιμία, “Οι ήρεμες θάλασσες δε φτιάχνουν επιδέξιους ναύτες”

Ο ομορφότερος “αγώνας” είναι αυτός στον οποίο προκαλείς τον εαυτό σου (σώμα, νου και πνεύμα) και ανταγωνίζεσαι μαζί του. Που ξεπερνάς τα όρια σου και νικάς τους φόβους σου και τις αμφιβολίες. Που διαψεύδεις τον εαυτό σου και την φωνή που σατανικά άλλοτε σου ψιθύριζε και άλλοτε σου βροντοφώναζε ότι αυτό που θέλεις να κάνεις είναι δύσκολο και ακατόρθωτο. 

Τελικά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για όποιον προσπαθεί και έχει στόχο. Αυτό το κατάλαβα πολύ καλά μέσα από αυτήν την διαδρομή των τελευταίων 7-8 χρόνων. Φανταζόμαστε τους στόχους με το μυαλό, τους πιστεύουμε με την καρδιά και τους πετυχαίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτό είναι όλο!

Καμία έκπτωση στις επιθυμίες μας! Καμία έκπτωση στους στόχους! Εμπόδια θα βρούμε μόνο όταν σταματάμε να κοιτάζουμε προς τους στόχους μας. Δυσκολίες θα υπάρξουν, αλλά τις ώρες εκείνες, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εντείνουμε την προσπάθεια και όχι να “μικραίνουμε” τα όνειρά μας.

Εξάλλου η ζωή ξεκινάει εκεί που τελειώνει η ζώνη της άνεσης και οι δύσκολοι δρόμοι είναι αυτοί που οδηγούν στους ομορφότερους προορισμούς.

Χτίσε μέσα σου το δικό σου πρότυπο, το οποίο θα είναι ο εαυτός σου στην καλύτερη του εκδοχή και κυνήγησέ το!

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή θέλετε να στείλετε ενθάρρυνση στην προσπάθεια αυτή, παρακαλώ αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω ή επικοινωνήστε μαζί μου χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας.

Leave a Comment

You may also like